Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
hej. od wczoraj jesteśmy w domu czyli w czwartek cc a w sobotę do domu. szybko. lekarze nie wiedzieli że Maja jest okręcona pępowiną choć może podczas porodu zaczęli się domyślać poniewaz podczas skurczu i gdy mała się poruszała zaczęło spadać tętno. w ogóle męczyli mnie strasznie ponieważ dziecko się obniżało skurcze się nasilały a od 13 do 12 w nocy rozwarcie wciąż było takie same czyli 3 cm. i choć prosiłam o epidural to dopiero podali mi go o 21 kiedy już prawie mdlałam z bólu. 3 razy wkuwali mi się w kręgosłup ale mnie już tak bolało że było mi wszystko jedno tylko łzy mi płynęły po policzkach. wciąż mi zwiększali dawkę bo wciąż bolało aż na koniec okazało się że podjęli decyzję o cc. mąż się zapytał czy w znieczóleniu ogólnym czy częściowym i okazało się że częściowym i wpuścili go na salę operacyjną z aparatem. o 23:58 wjeżdżałam na operacyjną a o 24:16 Maja była już na świecie , czyli w 18 minut się uwinęli z przygotowaniem mnie i z wyjęciem Majuni. do 1 w nocy mnie szyli a o 2:00 dostałam maję tylko na pół godziny. od 24 - tej do 2 - giej mój mąż ją kangurował bo ja nie mogłam jej mieć na swoim brzuszku. potem dopiero o 5 rano ją zobaczyłam też przez chwilę bo cały czas ja badali. miała za niską temperaturę 36,1 stopni i próbowali jej podnieść cały czas. pozatym była pomarszczona jak rodzynek bo urodziła się w 2 dniu 43 tygodnia tyle ją trzymali a ja się tak bałam że mogą jej zrobić krzywdę na szczęście moja córcia jest zdrowa dostała 9 punktów w skali apgar czy jak to się pisze. punkt jej zabrali za kolor bo była fioletowa. teraz na całym ciele schodzi jej skóra musi cierpieć ale przetrwamy to. pozdrawiam was wszystkie i dziękuję za gratulację . za chwilę spróbóję wrzucić jej fotkę....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
Maja : 48 cm 2660g
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
limetka gratulacje ale fotki nie ma;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
Maja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Limetka, gratulacje! Śliczna Twoja Maja, najważniejsze, że zdrowa i wszystko dobrze, a teraz już będzie tylko lepiej! Dwa zuchy z Was
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Limetka Twoj porod bardzo mi przypomina moj pierwszy. Tez 3 cm rozwarcia i skonczylo sie cesarka Sliczna coreczka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Monika Wójcik
(Niusia89)
Nowicjusz
Limetka gratulacje!! Maja jest boska dzielne z was dziewczyny, duzo zdrowka zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Limetka- sliczna malutka Moja Zuzia po prawie 3 tygodniach pobytu w szpitalu wazyla 2600 i do tego czasu pewnie 1cm urosla, juz nie pamietam jak byla taka malutka
Tez dostala 9pkt w tej skali ale u nas byl odjety bo tracila oddech, temperature tez musieli jej podnoscic.

Ale najwazniejsze ze wszystko u Was ok, oby sie zdrowo miala, buziaczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Limetka, GRATULACJE Sliczna dziewczynka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
limetka piękne dziecię cudowne a i słuchaj jej nie schodzi skóra to jest tylko taka maż bo była bardzo długo przenoszona mój synek też tak miał i bardzo dużo tego we włoskach ale samo zejdzie odpoczywajcie dużo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok